dimecres, 16 de març del 2011

LA FALLA JA ÉS AL CARRER!


Per tots aquells que teniu interés allà va l'explicació de la falla.
A L'ABORDATGE!!!!

FIGURA CENTRAL: VAIXELL PIRATA
El vaixell, “El Gran Capital” representa la pirateria econòmica que ens aborda últimament. Va carregat de mercaderies perilloses com ara les que hi ha a la coberta del vaixell, caixes de cartó o fusta amb inscripcions tals com Nova llei laboral, les proves d’estres, les multinacionals, les agències de qualificació, les ràdios (corsàries) de la “dipu”, les TV corsàries, els beneficis del frau de la vacuna de la grip “A”, els sobrecostos de les grans obres, els barracons escolars, les llistes d’espera sanitàries, les caixes de cooperació “B” (de Blasco), els grans projectes o esdeveniments ( a rio revuelto...) totes fan referència a les maniobres del capital per obtenir sense pudor la rendibilitat màxima a qualsevol preu.
El vaixell tindrà una eslora de 4.50 metres i una manega de 1.88.
L’alçada total serà de al voltant de 5.5 metres. El casc és de tires de contraxapat. Durà dos pals un dels amb dues botavares i l’altre amb una. Veles plegades. Hi haurà escales de corda a cada pal. Als dos laterals hi hauran tires de canons, sota el canons la seua inscripció que també serà l’objecte del seu dispar: “Actius tòxics”, “fusió freda”, “OPA hostil”, “deslocalitzacions”, “subprime”, “accions preferents”
Tanmateix el vaixell te tires de banderetes que corresponen a els grups financers, usurers, causants de l’actual crisi econòmica financera, paradisos fiscals i companyies d’especuladors.
A bord d’aquest vaixell pirata Blasc Sparrow comanda el timó, a la fi és ell qui dirigeix els pirates locals. Al seu costat Sir Francis Fields, ben content perquè malgrat tot es veu recolzat pel partit i pels sants innocents que el voten.
El vaixell estarà ancorat i de la maroma que arriba a terra durà una àncora clavada al peu de la qual hi haurà l’escena del tresor de l’illa del País Valencià; les pròximes eleccions. Sota la palmera hi ha dos panells; un per replegar “l’avantguarda del progressisme del País Valencià: Amadeu Sanchis de capirote, Jorge Alarte amb un donut al dit, Carmen Albors, Joan Ignasi Pla, Àngel Luna de cuiner, David Hamerstein, Joan Calabuig, Josep Guià amb un pin “I love Laporta”, Agustí Cerdà amb un cartell de “tot a 100”. Al fons un parc d’atraccions. Sota aquesta imatge una frase que deia Jaume I als seus cavallers quan els havia de retreure la seua passivitat: “Vergonya cavallers, vergonya”. Al costat d’aquest panell un altre del PASSATEMPS D’EMERGÈNCIA PER A POLÍTICS OBTUSOS, COMODESPOLTRONAIRES, ETERNES MINORIES IRREPRESENTABLES, DESMOBILITZADORS PROFESSIONALS I PROGRES D’ENCONTRES EN LA 3ª FASE que no és més que un laberint amb les sigles dels partits d’esquerres que pel seu camí cadascun d’ells arriba a una immensa merda, sols hi ha una possibilitat de fer fora als pirates del PP i és un programa electoral d’emergència amb punts que aglutinen a l’esquerra tals com la sanitat pública, l’escola pública, la recuperació del territori, la fi de l’especulació, les mesures socials i la lluita contra l’atur. Sota aquest cartell una pregunta “ és tan difícil, borinots?”


VAIXELL DE LA SOCIETAT DEL BENESTAR
“El Gran Capital” en la seua travessia ha abordat el petit vaixell del “Estat del Benestar” trencant-lo pel mig i deixant la càrrega que este duia escampada per la mar a punt d’enfonsar-se; La llei de dependència, el suport a l’escola i la sanitat públiques, la llei de la memòria, les prestacions per jubilació....

MAPA MUNDI Al pantalà del port hi ha un mapa mundi on mitjançant retolets es marquen els ports que feien servir els pirates per guardar-se dels seus enemics. També hi ha unes banderetes amb el símbol del dolar i de l’euro que marquen els paradisos fiscals i curiosament coincideixen amb els paradisos dels pirates.

GLOBALITZACIÓ I ANTISISTEMA (NO CONFUNDIR)
En la batalla contra la globalització econòmica dels neoliberals hi ha grups com ara els Altermondistes i també hi ha uns altres que són els Antisistema però en contra del que es podria pensar els antisistema no són aquells que es manifesten contra la trilateral o el G-20, els antisistema (del benestar) són Zapatero, Aznar Berlusconi, el president del Banc Mondial ( el actual i l’anterior; Rodrigo Rato), el president de BP, els lladres de les cases d’usura internacionals i els periodistes de la caspa tòxica com ara Federico Jiménez los Santos, Bush, Díaz Ferran, Esperanza Aguirre, Mayor Oreja...

AUCA DE LA SGAE ó QUI ÉS EL PIRATA?
Un AUCA es llegida per un cego al port el text de l’auca és el següent:

El cuiner a la cuina,
ara un nou plat s'imagina

A Taula es serveix el plat
i tothom ja l'ha copiat

El cuiner sols cobrarà
pels plats que prepararà

L'escriptor ens mostra ací
el darrer llibre que ha escrit.

El llibre als lectors s'ha deixat.
L'escriptor per això no ha cobrat.
L'escriptor sols ha cobrat
pels llibres que li han comprat.

El cirurgià preocupat,
una tècnica ha dissenyat.

La tècnica es difon pel món,
i ja la practica tothom.
El metge "sols" cobrarà,
per les operacions que ell farà.
Per tot açò ara paguem,
per si de cas pirategem.

Amb la pasta que ens saquegen
compren cases i palaus
i a més al Teddy Bautista
li cauen uns quants cacaus.

En canvi el músic senzill
que no és ni Sanz ni Serrat,
va perseguint a la SGAE
perquè molt sovint aquesta
els diners no li ha pagat.

A la fi també hi han surant a la mar trossos de fusta d’un altre vaixell paregut al pirata que duen unes inscripcions ben notòries, els noms dels dictadors que han fet fora al mon àrab.






TAMBÉ LA FALLA INFANTIL

Els més petits tenen també el seu cadafal al carrer. Enguany dedicat a la papiroflèxia. Després de molts diumenges de treball al taller de papiroflèxia, ens presenten el resultat del seu esforç. Diferents reproduccions de figures d'animals componen les escenes d'aquesta curiosa falla; caragols, monos, sargantanes, ànecs i granotes s'escampen pel carrer amb tot luxe de colors i detalls.